Humánerőforrás menedzsment mesterképzés


Humánerőforrás menedzsment mesterképzés

A programról

A program teljes neve: Humánerőforrás menedzsment és szervezetek szociológiája (Managementul resurselor umane și sociologia organizațiilor).

A humánerőforrás menedzsment mesterképzés a 2017/2018-as tanévben indul, mint új mesteri program, és fő célja a munkaerő, a humán erőforrás gazdálkodással és a szervezetek elemzésével, fejlesztésével kapcsolatos tudás bővítése, továbbképzése, a humán erőforrás, szociológia szakos hallgatók számára. A programra felvételizhetnek más szakok végzősei is, akiknek  ismereteik vannak a következő területek valamelyikéről: közgazdaságtudomány, marketing, vállalati gazdaságtan és menedzsment, piackutás - turizmusföldrajz, munkapszihológia, szervezetelemzés, szervezeti kommunikáció, helyi közigazgatás, társadalomkutatási módszerek, szervezeti menedzsment.

A mesteri program a humánerőforrás gazdálkodással, szervezetelemzéssel, vezetéssel szakmai készségek kifejlesztésére és szaktudás alkalmazhatóságára koncentrál, de egy kevés számú tárgy segít a korábban megszerzett tudományos kutatási készségek elméleti és módszertani elmélyítésében is. Az oktatói körnek tagjai a BBTE mellett a budapesti Corvinus Egyetem tanárai, kutatói is. Lehetőség van az egyetem más mesteri programjaiból is választani opcionális tárgyakat, és a szociológia másik magyar mesterije (Településfejlesztésben alkalmazott szociológia) gyakorlati tárgyait is hallgatni lehet.

A mesteri képzés órarendje munkával vagy más elfogaltsággal (pl. gyermeknevelés) is összeegyeztethető. Az órarend kialakításakor a diákok kérését is figyelembe vesszük (délután 16 órától, vagy másfél napra tömörítve, esetenként kéthetente tartható a tárgyak legnagyobb része).

Felvételi kritériumok

A felvételi egy kutatási terv vagy tudományos tanulmány (szakdolgozat 8-10 oldalas összefoglalója) leadásából és értékeléséből áll. A felvételi bizottság főleg a szakmai érdeklődésre és a motivációra kíváncsi, és nyitott arra, hogy más karok végzőseit is fogadja erre a szakra (ez a próba a végső minősítés 40 százalékát adja). A felvételi jegy további 40 százaléka az előző egyetemi tanulmányok általános átlaga, 20 százalék pedig az előző tanulmányokat lezáró nyelvvizsga eredménye.

Helyek száma: 7-10 államilag támogatott hely, és 20 tandíjas hely (azoknak kik már végeztek egy mesterit ingyenesen, állami egyetemen),ez évente változhat (lásd a Felvételi menűpontot).

Fontosabb tantárgyak

A tantárgyak magyar nyelvűek. Fontosabb tárgyak: Stratégiai HR menedzsment, szervezeti menedzsment, szervezetszociológia; projektmenedzsment és EU projektek finanszírozás-menedzsmentje; közvélemény és arculati kampányok; HR kutatási módszerek, kulturális projekmenedzsment; szervezeti közkapcsolatok;haladó kutatásmódszertan; szociális gazdaság, vállalkozás-szociológia, társadalomtudományi elmélet; az egyén és a közösség mentálhigiéniája; nemzetközi migráció, projekt-elemzés, társadalmi fejlődés vizsgálatának alkalmazott metodológiája; egyes választható tantárgyak: városfejlesztés szociológiája, vidéki intézményfejlesztés szociológiája, a fejlesztési stratégiák elemzése, szociéális intézmények HR menedzsmentje stb.

 

A mesteri program vezetői és elérhetőségeik:

dr. Veres Valér, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

dr. Magyari Tivadar, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

További információk

http://socasis.ubbcluj.ro/

felveteli plakat 2018 300

Hetedik alkalommal vett részt a Babeș–Bolyai Tudományegyetem január 10. és 12. között Budapesten megszervezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A külföldi egyetemek között helyet foglaló intézmény képviselői három napon keresztül tájékoztatták...
Read more...
A Babeş–Bolyai Tudományegyetem díjazta az oktatás és a tudományos kutatás területén 2017/2018-as egyetemi tanévben elért eredményeket. A díjakat ünnepség keretében adták át 2018. december 17-én az egyetem Aula Magna termében. A...
Read more...

Keress bennünket a Facebookon!

Elérhetőség

titkarsagTitkárság

1989 Dec. 21 u., 128 sz.

400604 Kolozsvár

Tel:  +40-264.42.46.74

        +40-264.41.99.58

Fax: +40-264.42.46.74

Tanulmányi épület

Plugarilor utca, 34 szám

400604 Kolozsvár

Térkép