Humán erőforrás menedzsment szak


Humán erőforrás menedzsment szak

Felvételi információk

 

 

A humán erőforrás területén képzett szakember ahhoz ért, hogy a gazdasági vállalkozásokban, szervezetekben, intézményekben az egyes feladatokra hogyan válasszák ki az arra legalkalmasabb embereket, a vállalatok a leghatékonyabban gazdálkodjanak a munkaerővel, mint a gazdasági tevékenység sikerének fontos tényezőjével, a vállalatban dolgozók a lehető legjobban szervezve, harmonikus viszonyok között dolgozzanak a maguk és a vállalat javára. A nagyobb vállalatokban, intézményekben működik Humán Erőforrás osztály, részleg.

A humán erőforrás szakértőjének átfogó szociológiai, gazdasági, pszichológiai tudása van. Fontosabb tantárgyak: HR menedzsment, szervezeti és vállalati menedzsment, kisvállalkozások szervezése, a munkaerő felmérése, tesztelése, karrier orientáció és tanácsadás, arculatépítés és PR, EU-s projektek, közösségi rendezvényszervezés, marketing, konfliktus-menedzsment, közigazgatási alapismeretek, társadalmi problémák, számítógépes adatfeldolgozás és elemzés.

E szak végzősei is megszerzik a szociológiai munkához kapcsolódó fő kompetenciákat. A HEM képzés keretében meg lehet szerezni a társadalmi marketing szakirány képesítést, amely szervesen kapcsolódik a humán erőforrás szakértő képzettségéhez.

A kolozsvári BBTE és a Budapesti Corvinus Egyetem közös megállapodása értelmében a programjainkban tanulóknak mindkét egyetemről diplomát lehet szerezni alapképzésen és mesteri szinten is, amennyiben a BCE szociológia szakra is felvételt nyernek (nem feltételnül egy tanévben). A tantárgyak nagy részét csak az egyik egyetemen kell teljesíteni.

E szakirány ötvözi azokat a gyakorlati ismereteket és technikákat, amelyek a társadalom gazdasági életképességének a megteremtéséhez nyújtanak hatékony megoldásokat. A társadalmi marketing szakirány olyan tanácsadói, szervezői, mediációs, közösségművelési, régió-fejlesztési, pályázat-író és projektkezelő tevékenységekre készít fel, amelyek nélkülözhetetlenek az önkormányzatok, közigazgatási szervek, non-profit intézmények, érdekképviseleti szervezetek és a piaci intézmények, vállalkozások hatékony és produktív működtetéséhez. A gyakorlati ismereteken alapuló képzés olyan készségek és kompetenciák fejlesztésére fókuszál, amelyek elsajátítása révén érdemben hozzájárulhatsz a társadalmi környezeted életminőségének javításához.

 A szerzett diplomával betölthető specifikus szakmák: humánerőforrás szakértő, munkaerő-piaci elemző, csoportépítő (teambuilding) tréner, szakfelügyelő (inspektor) a szakmai képzés, értékelés és szelekció területén, szakmai kompetencia értékelő, munkaerőt rekrutáló és integráló elemző/szakértő, bérezési rendszer-elemző, személyzeti átképzési tanácsadó, társadalmi kapcsolatok szakértője, általános közgazdasági és marketing tanácsadó/szakértő/szakfelügyelő (inspector)/ referens/közgazdász, közigazgatási tanácsos (hivatalnok).

Lásd még: http://www.rncis.ro (ocupatie: specialist resurse umane)

 

felveteli plakat 2018 300

Egyetemi hírek

AZ ELSEVIER World University Rankings szerint 2015-16-ban a térségünkből nemzetközi viszonylatban a kolozsvári BBTE a legjobb pozícióban levő egyetem a budapesti Semmelweis Egyetemmel együtt. Mindketten az 501-600. helyen találhatók. A többi nagy egyetem a 601-800 helyen követik őket. Ezt a listát a California Institute of Technology vezeti.

Korábban a Bukaresti Egyetem 684. helyezést ért el, míg a Babeș-Bolyai Tudományegyetem a 709. egy tudományos publikációk alapján összeállított listán. A Bukaresti Műszaki Egyetem az 594. helyezést érte el. A listát egyébként az amerikai Harvard vezette.

A 2000 egyetemet tartalmazó listán további romániai egyetemek is találhatóak, a listát itt lehet böngészni.

Hetedik alkalommal vett részt a Babeș–Bolyai Tudományegyetem január 10. és 12. között Budapesten megszervezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A külföldi egyetemek között helyet foglaló intézmény képviselői három napon keresztül tájékoztatták...
Read more...
A Babeş–Bolyai Tudományegyetem díjazta az oktatás és a tudományos kutatás területén 2017/2018-as egyetemi tanévben elért eredményeket. A díjakat ünnepség keretében adták át 2018. december 17-én az egyetem Aula Magna termében. A...
Read more...

Keress bennünket a Facebookon!

Elérhetőség

titkarsagTitkárság

1989 Dec. 21 u., 128 sz.

400604 Kolozsvár

Tel:  +40-264.42.46.74

        +40-264.41.99.58

Fax: +40-264.42.46.74

Tanulmányi épület

Plugarilor utca, 34 szám

400604 Kolozsvár

Térkép