Terepkutatások


Felhívás szakmai gyakorlatra: Electric Castle 2016

 

Electric Castle kutatás – terepgyakorlat, Bonchida - 2016. Július 13-17.

 

Electric Castle 2016 2566122807A BBTE Szociológia Kar Magyar Szociológia Intézete szakmai terepkutatást hirdet meg július 13-17. között, antropológia, szociológia és humán erőforrás szakos diákoknak. 

Az Electric Castle-kutatás ötletét az évek óta megszervezésre kerülő Sziget és Félsziget Fesztivál-vizsgálat sorozata ihlette. A fesztiválkutatások kiváló terepnek bizonyulnak napjaink fiataljainak megismeréséhez: a fiatalok szabadidős tevékenysége mellett egy sor, a fiatalokat aktuálisan érintő kérdéskör vizsgálata is lehetővé válik.

Az Electric Castle Fesztiválon 2016-ban második alkalommal került sor kérdőíves adatfelvételre, amelynek célja a fiatalok fogyasztói profiljának megrajzolása. Kutatásunkkal alapvetően a következő kérdésekre próbálunk meg választ kapni:

  • Milyen fogyasztói, illetve életstílus szerinti csoportok különböztethetők meg?
  • Mi jellemző az egyes csoportok fogyasztói státusára/magatartására?
  • Milyen a fesztivál szolgáltatásainak megítélése?

Jelentkezhetnek  szociológia, antropológia, és humánerőforrás-menedzsment szakos, valamint a szociológia kar mesteri képzésében részt vevő diákok. A  román nyelv ismerete előnyt jelent.

A résztvevők a következőkben részesülnek: 

  • ingyenes belépőjegy a fesztivál teljes időtartamára, 
  • sátorhely (sátrat, hálózsákot kell hozni)
  • szociológiai kutatócsoportban való részvétel a Babes-Bolyai Tudományegyetem oktatóinak irányítása mellett
  • akik kötelező terepgyakorlaton vesznek részt, azoknak biztosítunk egy keretet étkezésre.

Szakmai elvárások: 

  • jelenlét a fesztivál teljes időtartama alatt (július 13.12.00 órától - július 17. 18.00 óráig)
  • kérdőívek átvétele-átadása (naponta kétszer félóra!), 
  • napi 5-6 darab kérdőív elkészítése

A terepmunkában résztvevő hallgatók bekapcsolódhatnak a gyűjtött adatok feldolgozásába, tanulmányok írásába vagy prezentációk szerkesztésébe. Megfelelő színvonal esetén a munkájuk egyetemi szakmai gyakorlatnak és/vagy önkéntes szakmai munkának elismertethető, erről igazolást adunk. 

A jelenkezés e-mailben történik, a kitöltött jelentkezési lap és a személyi másolat csatolásával, az alábbi címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  Subject: EC jelentkezes_2016

Határidő: 2016 június 2.

 

A felhivás szövege és a jelentkezési lap csatolva és elérhető bejelentkezés után.

Programvezetők: Veres Valér, Szabó Júlia

Attachments:
Download this file (Jelentkezesi lap_EC_nev.docx)Jelentkezesi lap_EC_nev.docx[ ]11 kB
Download this file (Meghirdetes.docx)Meghirdetes.docx[ ]16 kB

felveteli plakat 2017

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány tehetségkutató projektje első lépéseként várja olyan, Kárpát-medencei, kiemelkedő tehetségű 16-30 éves nappali tagozatos fiatalok jelentkezését, akik: – kimagasló tanulmányi eredménnyel rendelkeznek – országos, illetve nemzetközi tanulmányi-,...
Read more...
A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem idén is szerepel a felsőoktatási intézmények reprezentatív nemzetközi rangsorában. A frissen megjelent adatok szerint a Babeș–Bolyai Tudományegyetem egyike annak a négy romániai felsőoktatási intézménynek, amelyek az...
Read more...
Irodai program
KMEI Hírek 2017-06-08 06:37
Június 8-án, csütörtökön (azaz ma) csak délig, illetve 9-én, pénteken (azaz holnap) nem lesz nyitva az iroda. Budapestre utazunk, az általunk bonyolított ösztöndíjpályázatok ügyében rendezett megbeszélésre.
Read more...
A közeljövőben várható a 2017/2018-as tanév őszi szemeszterére a miniszteri ösztöndíjas részképzés pályázat kiírása - teljes szemeszteres részképzésre és részképzős tanulmányútra.A pályázat meghatározó, egyik legfontosabb melléklete a magyarországi intézménytől kapott...
Read more...

Keress bennünket a Facebookon!

Elérhetőség

titkarsagTitkárság

1989 Dec. 21 u., 128 sz.

400604 Kolozsvár

Tel:  +40-264.42.46.74

        +40-264.41.99.58

Fax: +40-264.42.46.74

Tanulmányi épület

Plugarilor utca, 34 szám

400604 Kolozsvár

Térkép