Cikkek

Településfejlesztésben alkalmazott szociológia

felvételi információk

A mesteri program leírása

A "Településfejlesztésben alkalmazott szociológia"  egy kétéves mesteri program, amelyet elsősorban olyan diákoknak ajánlunk, akik a szociológia, antropológia, szociális munkás, közigazgatás, közgazdaság, politológia szakot végezték. A program egyaránt nyújt gyakorlati és elméleti képzést, a megszerzett tudást a helyi önkormányzatok, közigazgatási intézetek, civil szervezetek, pályázatíró cégek, fejlesztési és urbanisztikai hivatalok alkalmazottai hasznosíthatják. Az oktatói csapatnak tagjai a budapesti Corvinus Egyetem tanárai is, akik főtantárgyakat tanítanak. A mesteri program keretében a hallgatók elmélyítik a számítógépes adatelemzési készségeiket, megtanulnak településfejlesztési, társadalomfejlesztési elemzéseket végezni, és ezekből feljesztési terveket készíteni.

A képzés keretében lehetőség nyílik tantárgyakat választani az egyetem más mesteri programjaiból is, valamint a  kar más magyar mesteri programjainak gyakorlati tárgyai közül is.

A program román neve (így szerepelhet egyes román nyelvű közleményekben, de a tannyelv magyar): Sociologie aplicată în dezvoltarea locală.

Felvételi kritériumok

A felvételi egy kutatási program leadásásból és interjú keretében való bemutatásából áll. A felvételi bizottság főleg a jelentkezők érdeklődési körére és motivációira kíváncsi, és nyitott más karok végzőseinek fogadására is. Ez a próba a végső minősítés 40 százalékát adja, további 40 százalékot az előző egyetemi tanulmányok általános átlaga, 20 százalékot pedig az előző tanulmányokat lezáró nyelvvizsga eredménye képez.

Helyek száma: 7-10 államilag támogatott hely, évente változhat (lásd a Felvételi menűpontot)

Fontosabb tantárgyak

A képzés keretében hallgatható fontosabb tárgyak: a városfejlődés szociológiája; falufejlesztés szociológiája, regionális földrajzi problémák; területi és regionális kutatások módszertana; agrárgazdaság, szociológiai tanácsadás településfejlesztési intézetek számára; projektmenedzsment; érvelés és diskurzus a public relations-ban; üzleti kommunikáció; városökológiai modellek, antropológiai elméletek; haladó kutatásmódszertan; térinformatika; társadalomtudományi elmélet; az egyén, a család és a közösség mentálhigiéniája; közvélemény és arculati kampányok; nemzetközi migráció, vállalkozás-szociológia; társadalmi kohézió multikulturális kontextusban.

 A tantárgyak magyarul hallgathatók.

A részletesebb leírás a mesteri blogján olvasható:

http://telepulesfejlesztes.blogspot.ro/

 

A mesteri program felelősei (és elérhetőségük):

dr. Veres Valér, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

dr. Kiss Dénes, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hatodik alkalommal vett részt a Babeș–Bolyai Tudományegyetem január 18. és 20. között Budapesten megszervezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A külföldi egyetemek között helyet foglaló intézmény képviselői három napon keresztül tájékoztatták...
Read more...
Hatodik alkalommal vesz részt a Babeș–Bolyai Tudományegyetem 2018. január 18. és 20. között Budapesten megszervezésre kerülő Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A külföldi egyetemek között helyet foglaló intézmény három napon keresztül...
Read more...

Keress bennünket a Facebookon!

Elérhetőség

titkarsagTitkárság

1989 Dec. 21 u., 128 sz.

400604 Kolozsvár

Tel:  +40-264.42.46.74

        +40-264.41.99.58

Fax: +40-264.42.46.74

Tanulmányi épület

Plugarilor utca, 34 szám

400604 Kolozsvár

Térkép