Humánerőforrás menedzsment mesterképzés


Humánerőforrás menedzsment mesterképzés

A programról

A program teljes neve: Humánerőforrás menedzsment és szervezetek szociológiája (Managementul resurselor umane și sociologia organizațiilor).

A humánerőforrás menedzsment mesterképzés a 2017/2018-as tanévben indul, mint új mesteri program, és fő célja a munkaerő, a humán erőforrás gazdálkodással és a szervezetek elemzésével, fejlesztésével kapcsolatos tudás bővítése, továbbképzése, a humán erőforrás, szociológia szakos hallgatók számára. A programra felvételizhetnek más szakok végzősei is, akiknek  ismereteik vannak a következő területek valamelyikéről: közgazdaságtudomány, marketing, vállalati gazdaságtan és menedzsment, piackutás - turizmusföldrajz, munkapszihológia, szervezetelemzés, szervezeti kommunikáció, helyi közigazgatás, társadalomkutatási módszerek, szervezeti menedzsment.

A mesteri program a humánerőforrás gazdálkodással, szervezetelemzéssel, vezetéssel szakmai készségek kifejlesztésére és szaktudás alkalmazhatóságára koncentrál, de egy kevés számú tárgy segít a korábban megszerzett tudományos kutatási készségek elméleti és módszertani elmélyítésében is. Az oktatói körnek tagjai a BBTE mellett a budapesti Corvinus Egyetem tanárai, kutatói is. Lehetőség van az egyetem más mesteri programjaiból is választani opcionális tárgyakat, és a szociológia másik magyar mesterije (Településfejlesztésben alkalmazott szociológia) gyakorlati tárgyait is hallgatni lehet.

Felvételi kritériumok

A felvételi egy kutatási terv vagy tudományos tanulmány (szakdolgozat alapján) leadásából és értékeléséből áll. A felvételi bizottság főleg a szakmai érdeklődésre és a motivációra kíváncsi, és nyitott arra, hogy más karok végzőseit is fogadja erre a szakra (ez a próba a végső minősítés 40 százalékát adja). A felvételi jegy további 40 százaléka az előző egyetemi tanulmányok általános átlaga, 20 százalék pedig az előző tanulmányokat lezáró nyelvvizsga eredménye.

Helyek száma: 7-10 államilag támogatott hely, évente változhat (lásd a Felvételi menűpontot).

Fontosabb tantárgyak

A tantárgyak magyar nyelvűek. Fontosabb tárgyak: Stratégiai HR menedzsment, szervezeti menedzsment, szervezetszociológia; projektmenedzsment és EU projektek finanszírozás-menedzsmentje; közvélemény és arculati kampányok; HR kutatási módszerek, kulturális projekmenedzsment; szervezeti közkapcsolatok;haladó kutatásmódszertan; szociális gazdaság, vállalkozás-szociológia, társadalomtudományi elmélet; az egyén és a közösség mentálhigiéniája; nemzetközi migráció, projekt-elemzés, társadalmi fejlődés vizsgálatának alkalmazott metodológiája; egyes választható tantárgyak: városfejlesztés szociológiája, vidéki intézményfejlesztés szociológiája, a fejlesztési stratégiák elemzése, szociéális intézmények HR menedzsmentje stb.

 

A mesteri program vezetői és elérhetőségeik:

dr. Veres Valér, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

dr. Magyari Tivadar, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

További információk

http://socasis.ubbcluj.ro/

felveteli plakat 2017

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány tehetségkutató projektje első lépéseként várja olyan, Kárpát-medencei, kiemelkedő tehetségű 16-30 éves nappali tagozatos fiatalok jelentkezését, akik: – kimagasló tanulmányi eredménnyel rendelkeznek – országos, illetve nemzetközi tanulmányi-,...
Read more...
A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem idén is szerepel a felsőoktatási intézmények reprezentatív nemzetközi rangsorában. A frissen megjelent adatok szerint a Babeș–Bolyai Tudományegyetem egyike annak a négy romániai felsőoktatási intézménynek, amelyek az...
Read more...
Irodai program
KMEI Hírek 2017-06-08 06:37
Június 8-án, csütörtökön (azaz ma) csak délig, illetve 9-én, pénteken (azaz holnap) nem lesz nyitva az iroda. Budapestre utazunk, az általunk bonyolított ösztöndíjpályázatok ügyében rendezett megbeszélésre.
Read more...
A közeljövőben várható a 2017/2018-as tanév őszi szemeszterére a miniszteri ösztöndíjas részképzés pályázat kiírása - teljes szemeszteres részképzésre és részképzős tanulmányútra.A pályázat meghatározó, egyik legfontosabb melléklete a magyarországi intézménytől kapott...
Read more...

Keress bennünket a Facebookon!

Elérhetőség

titkarsagTitkárság

1989 Dec. 21 u., 128 sz.

400604 Kolozsvár

Tel:  +40-264.42.46.74

        +40-264.41.99.58

Fax: +40-264.42.46.74

Tanulmányi épület

Plugarilor utca, 34 szám

400604 Kolozsvár

Térkép